Spela Poker Online 2019 - Bästa Guide till svenska spelsidor

Kortspel har varit på modet sedan urminnes tider. Poker är ett sådant kortspel som har blivit en favorit för spelare globalt. Poker är en term som indikerar en familj av kortspel, och många varianter har utvecklats under åren. Detta är ett spel som kombinerar speltekniker och strategiska beslut, och är också beroende av spelarens skicklighet.


Pokerns grunder – Såhär spelar du

Pokervarianter skiljer sig beroende på antalet kort som delas ut, gemenskapskorten och de dolda korten. Det finns dock många grundläggande regler och förfaranden som alla pokerspel följer:


1. Betting är en integrerad del av spelet. Vinnarna bestäms enligt satsningarna och korten i spelarnas händer.

2. Alla varianter av spelet poker börjar med en tvångssats eller "ante" som det är känt i pokercirklar.

3. Insatserna sker medurs, och en spelare placerar spel enligt de kort som han har i händerna.

4. En spelare lägger en insats, och nästa spelare ska antingen placera en insats som motsvarar den första insatsen (samtalet), öka insatsbeloppet (höja) eller förlora alla insatser som han har lagt upp till den tiden (vika) .

5. Efter att satsningen är slut, börjar spelet. Om endast en spelare förblir, och alla andra har vikit, samlar den återstående spelaren insatspenningen.

6. Om mer än en spelare är där i beräkningen, sker en uppgörelse. Spelarnas händer avslöjas, och spelaren med den högsta handen vinner spelet.


Poker Guide: Pokerhänder från högt till lågt

1. Royal Flush: Kombination av kung, drottning, jack och tio och ess i samma kostym

2. Straight Flush: Fem same-suit kort

3. Fyra i ett slag: Fyra kort av samma rang, det femte kortet är oöverträffat

4. Full House: Tre kort av samma rang och ett par matchande kort

5. Spola: Fem samma kostymkort, utan att korten måste vara i följd.


Det finns också andra typer av pokerhänder, som par, tvåpar, tre i ett slag och högt kort.


De bästa pokerturneringarna i världen

Spelet som endast användes för att spelas i kasinon och för underhållning har förvandlats till allvarligt affärer nu, med pokerturneringar som slår ut miljoner i prispengar. Följande är några av de bästa pokerturneringar som genomförs över hela världen.


1. World Series of Poker Main Event: I denna turnering konkurrerar både proffs och amatörer med varandra för miljontals pengar.

2. PokerStars Caribbean Adventure Main Event

3. Aussie Millions Main Event

4. PokerStars Sunday Million

5. LA Poker Classic,

6. American Poker Tour Grand Final


De bästa pokerspelen online

Poker som ett spel har behållit de grundläggande reglerna, men har förgrenat sig till många varianter som kan klassificeras enligt följande:


Rak Poker:

Detta är ett av de äldsta pokerspelen, och i detta spel hanteras en full hand till alla spelare. Spelare får satsa, höja och höja sina satsningar i det här spelet, där en rak fem kort är tillåtna för slutspelet.


Stud Poker:

I denna variant delas korten i förplanerade upp och nedåtgående rundor. Detta kallas "Streets". Spelare satsar på korten som hanteras med upp och ner, och vadslagning är tillåtet mellan varje runda. I sju-kort-studpokerna delas fyra kort uppåt och tre kort vänd nedåt. Det finns också en fem-kort studpoker.


Dragpoker:

Spelare får ändra sina händer efter att en komplett hand hanteras nedåt. Oönskade kort kan kasseras och nya kort tas i deras ställe. Five-card draw poker är en av de typer av pokerspel under denna kategori.


Community Card Poker:

Detta är en variation av studpoker, och spelarna hanteras med en ofullständig uppsättning kort som behandlas nedåt. Gemenskapskorten delas upp och spelarna kan använda dessa kort för att skapa de bästa fem korten.


Video Poker:

Refererar till spelet som normalt spelas av en enda spelare på videopoker-maskiner.


Med internet in i spelarenan spelas denna kortspel nu också online. Vissa onlinepokersidor erbjuder också varianter med live-återförsäljare i en särskild studio, åtkomst via en portal genom vilken spelaren kan se och chatta med återförsäljaren.


Pokerspelet, som ursprungligen startade som fritidsaktivitet, har förgrenat sig till ett av 1900-talets populäraste spel. Kortspelet har lojala anhängare i de flesta länder över hela världen i alla dess varierade format. Så utbredd är det här spelet, att det finns ett obestridligt antal personer som spelar professionellt och lever nästan uteslutande på sina pokervinster.